Nieuws & Blog

Elevator pitch

15 January 2013

Als ondernemer krijg je er een keer mee te maken: de elevator pitch. Ben je er nog niet mee in aanraking gekomen? Een elevator pitch is een introductie van jezelf en je bedrijf, verteld binnen 1 minuut.

Binnen een minuut vertellen wie je bent, wat je doet, hoe je het doet en wat het de ander oplevert. Veel om te vertellen en je hebt maar één minuut. Op sommige bijeenkomsten mag je er twee minuten over doen, maar het doel blijft hetzelfde. Jezelf zo presenteren dat je verhaal blijft hangen bij de luisteraars.

Open Coffee
Tijdens één van de bijeenkomsten van de Open Coffee Voorst gaf Jan Willem Seip van Vendicum de aanwezige netwerkers een korte lezing. Goed om nog even te horen waar een pitch aan moet voldoen. Helemaal omdat de Open Coffee van afgelopen december in het teken stond van pitchen. Na enige twijfel, heb ik me toch maar opgegeven. Mezelf presenteren voor een volle zaal met publiek is niet direct mijn hobby. Maar goed, alles voor mijn bedrijf!

Voorbereiding
Na het schrijven, schrappen, oefenen, herschrijven, opnemen, afluisteren en nog meer oefenen, was het dan zover. Sinterklaas ging die dag het land uit en ik ging pitchen. Pitchen voor publiek inclusief video-opname door Elisabeth Seppen van Guxavision. Maakte het ook wel weer lastig, want waar kijk je naar? Kijk je recht in de camera of ben je aan het pitchen voor de toeschouwers?

Het resultaat
Maar het is gelukt! Samen met nog dertien pitchers in een zaal vol met netwerkers. Na mijn 'generale' vol zenuwen lukte het. Rustig, duidelijk en zonder letters in te slikken, heb ik mijn pitch gedaan! Spreek me gerust aan als je me tegekomt. Ik vertel mijn verhaal graag nog een keer. Wil je de pitch alvast bekijken, kijk dan even op de startpagina.